Serbian Croatian


Претрага

Анкета

Да ли вам се свиђа интернет страница школе?
 

Корисни линкови

 

 

 

 

 

 

"Hello, Yellow" PDF Štampa El. pošta

09.10.2020.

Поводом Дјечије недјеље а у склопу обиљежавања Дана менталног здравља, у ЈУ ОШ "Бранко Ћопић" је одржана радоница с циљем указивања на значај менталног здравља.

Свјетски дан менталног здравља обиљежава се у организацији Свјетске федерације за ментално здравље од 1992. године. Обиљежава се сваке године 10. октобра са циљем подизања свијести о проблемима менталног здравља широм свијета. Према дефиницији Свјетске здравствене организације (СЗО) ментално здравље представља дио општег здравља, а не само одсуство менталне болести. Осим спречавања болести, оно подразумијева очување и унапређење менталног здравља те достизање пуног личног потенцијала. Овогодишње обиљежавање овог важног датума протиче у знаку пандемије вируса корона. Највише пажње је посвећено указивању на значај менталне хигијене у условима неизвијесности и страха изазваних вирусом.

У нашој школи смо поводом 10.октобра организовали неколико активности које је било дозвољено организовати због специфичних услова у којима школе у доба пандемије раде. Сви запослени и сви ученици су позвани да обуку жуто, у петак 9.10. и тиме дају свој допринос глобалној акцији под називом „Hello, Yellow“ које служи промоцији менталног здравља младих и поручује свој дјеци „нисте сами“! Психолог школе је у школском дворишту одржала предавања за ученике седмог разреда на тему менталне хигијене и очувања ведрог духа у данима пандемије.

 

 


Pokreće SmartLABS