Serbian Croatian


Претрага

Анкета

Да ли вам се свиђа интернет страница школе?
 

Корисни линкови

 

 

 

 

 

 

ШКОЛА У ПРИРОДИ - 5. разред PDF Štampa El. pošta
3.5.- 7.5.2018.

Од 3.5. до 7.5.2018. год. ученици петог разреда наше школе у пратњи учитељица: Бранке Гајић, Ирене Богдановић, Наташе Ковачевић Прокопић, Слободанке Софиљ и Миланке Тевановић боравили су у "Школи у природи“ у хотелу „Монумент“ на Мраковици.

Школу у природи је похађало 60 ученика централне школе и одјељења у Гомјеници.

Школа у природи је реализована у аранжману са Туристичком организацијом „Вуковић“.

Актив учитеља петог разреда темељно је испланирао садржаје и активности са јасно осмишљеним циљевима и задацима. Искориштена је могућност повезивања садржаја из свих наставних предмета. Наставне активности планиране НПП и Оперативним програмом активности школе у природи реализовали смо у конгресној сали хотела, на отвореној тераси хотела и у природи. Ученици су имали занимљиве радионице, презентације, радили су занимљиве задатке из математике, научили форму писања разгледнице, рјешавали занимљиве задатке, осмосмерке и квизове из области познавања природе и познавања друштва, радили на драмским радионицама, изводили 10 кратких представа, цртали више мотива из непосредног окружења, гледали дјечији филм "Дубоко у шуми" Зорана Радоњића. Рекреативне паузе изводили смо на платоу поред хотела на чистом планинском ваздуху. Настава извођена на овакав начин била је веома занимљива и креативна о чему говоре веома интересантни радови ученика.

Спортско рекреативне активности сваког дана као и јутарњу гимнастику употпунио је аниматор Срђан Ступар професор физичке културе, који је на платоу поред хотела организовао занимљиве активности у виду штафетних игара, полигона спретности, игара за развој моторичке активности и такмичења.

На нашу срећу докторица Дејана Јовичић, која нам је била на располагању читаво вријеме боравка на Козари није имала много посла.

Након успјешно реализоване "Школе у природи“ наставили смо своје путовање до Доњих Агића гдје смо били у посјети ПЗ ,,Агројапра“. Домаћини из ПЗ,,Агројапра“ су нас љубазно примили и показали нам чиме се све бави њихова задруга. Имали смо прилику да видимо процес производње хладно цијеђених уља од сјеменки бундеве и сунцокрета, производњу хљеба, да посјетимо задружни млин, задружни музеј и библиотеку.

Програм и реализацију "Школе у природи“ ученици и актив учитеља петог разреда оцјењују као веома успјешно. Препоручујемо овакав вид наставе, јер омогућава искуствено учење у природном окружењу.

 


 

 


Pokreće SmartLABS